F1-coureurs komen en gaan. De een weet van geen ophouden en blijft in ieder geval tot zijn 42ste in de F1 rijden, de ander doet het wat rustiger aan en rijdt hier en daar een keer een race. Kimi Räikkönen en Jenson Button vallen in de laatste categorie. Dit jaar staan Räikkönen en Button zelfs samen op de grid bij de NASCAR.

Räikkönen maakte vorig jaar al zijn debuut in de NASCAR op Watkins Glen. Hij lag toen op een gegeven moment achtste, maar finishte uiteindelijk niet door een crash. Dit jaar gaat hij voor de tweede keer meerijden. Dat doet de Finse coureur bij het team Project91 (je ziet hierboven de auto van Kimi). Naast Räikkönen staat ook de F1-kampioen van 2009, Jenson Button, op de grid van de NASCAR.

Button gaat rijden voor Rick Ware Racing Ford tijdens de races op het Circuit of the Americas, het stratencircuit in Chicago en circuit lay-out in Indianapolis. Vergeet niet dat Button ook gaat meedoen aan de 24 uur van Le Mans in een NASCAR-auto. De Brit zegt erg uit te kijken naar het rijden in de raceserie, maar ziet ook wat uitdagingen.

Button en Räikkönen over de NASCAR

‘Natuurlijk, het racen in een cup-auto is heel anders dan wat ik gewend ben. Het is een stuk zwaarder met veel minder vermogen en, gewoonweg, geen downforce. Het heeft een sequentiële versnellingsbak waarbij je moet spelen met het gaspedaal, dus er is veel te leren in een erg korte tijdsspanne. […] Het belangrijkste voor mij is om ervan te genieten. Ik wil me comfortabel voelen in de auto, wetende dat ik net zoveel uit de auto kan halen als anderen. Het resultaat is het resultaat en we gaan zien wat er gebeurt.’

Räikkönen heeft – zoals je verwacht – minder woorden nodig: ‘Ik heb een geweldige tijd gehad in de NASCAR. Er is veel te leren in korte tijd, maar iedereen was erg behulpzaam, de competitie was een grote uitdaging. Deze keer mag ik racen op een baan die ik ken, dus er is geen grote leercurve. Ik wil lol hebben, maar het ook zo goed doen als mogelijk.’ Ah ja, de laatste overwinning van Räikkönen was op COTA in 2018. Dat moet een goed voorteken zijn, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)