Net zoals B.A. Baracus nooit ‘I pity the fool’ zei in The A-Team, wordt Kimi Räikkönen ook vaak verkeerd geciteerd. Mr. T sprak zijn befaamde woorden in de film Rocky III en Räikkönen zei niet ‘leave me alone, I know what I’m doing’ (‘laat me met rust, ik weet waar ik mee bezig ben’) maar ‘leave me alone, I know what to do’ (‘laat me met rust, ik weet wat ik moet doen’). Hij zei de gefrustreerde woorden in Abu Dhabi in 2012 toen hij nog voor Lotus reed. Een team dat hij bijna failliet liet gaan.

Hoewel het niet Alfa Romeo was die de snauw kreeg van Kimi (Lotus is nu Alpine), pakken ze de legendarische quote wel aan voor een gepast afscheid. In Abu Dhabi racet Kimi met de woorden ‘Dear Kimi, we will leave you alone now’ (‘Lieve Kimi, we laten je nu met rust’) op zijn auto. Want zoals je inmiddels weet, is dit echt de laatste race voor Kimi Räikkönen. De meest ervaren F1-coureur aller tijden stopt na een carrière van twintig jaar. Alfa vervangt hem in 2022 door Valtteri Bottas.

Hoewel Kimi de minst spraakzame coureur van het moment is, heeft hij in de afgelopen twintig jaar wel meer dan genoeg quotes geleverd. Zo vergaten de monteurs in 2018 het drinksysteem aan te sluiten in zijn Ferrari. Via de boordradio klonken toen de onsterfelijke woorden ‘no Kimi, no, you will not have the drink’ (‘nee Kimi, nee, je zult het drinken niet hebben’). Zoek het maar eens op YouTube naar de grappige momenten van de Finse coureur. Helaas vonden ze geen plekje op de auto voor een goede ‘bwoah’.

Ook afscheid van Antonio Giovinazzi

Ook Antonio Giovinazzi zien we volgend jaar niet terug in een Alfa Romeo. Hij moet zijn stoeltje inleveren om plaats te maken voor Guanyu Zhou. De Chinese coureur maakt volgend jaar zijn debuut in de F1. Op dezelfde plek als bij Kimi zet Alfa Romeo ook bij Giovinazzi een afscheidsleus. Op de auto van de Italiaan staat ‘Grazie di tutto, Antonio’, wat ‘bedankt voor alles, Antonio’ betekent. Giovinazzi komt volgend seizoen in actie in de Formule E; wellicht zien we hem over een tijdje wel weer in de F1 verschijnen.

Reacties

  • Chris heeft op 10 december 2021 geschreven:

    Kimi had beter minstens 5 jaar eerder kunnen stoppen, ik heb geen enkele bijzondere actie van hem gezien in die tijd

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)