Toegegeven: onder TopGear-lezers F1-voorspellingen vragen is alsof je tijdens de bingo in de bejaardensoos gaat informeren of overheidssubsidie voor Werther’s Original een goed idee is. Bij zo’n specifieke doelgroep krijg je misschien niet de meest subjectieve antwoorden. Maar toch, het is leuk om even te peilen wat de Nederlandse F1-kijkers voorspellen over de kwalificatie van zaterdag en de race op zondag. We deden een rondvraag op Instagram. Tijd voor een open deur: Nederlanders denken dat de Nederlander Max Verstappen kampioen wordt deze zondag.

Van de bijna 1.500 stemmen denkt 74 procent dat Max Verstappen zondag de nieuwe wereldkampioen wordt. Daarna vroegen we of er een crash komt tussen de twee rivalen. Daarover zijn de meningen meer verdeeld. Iets meer dan de helft, 60 procent, denkt dat Lewis en Max zondag crashen tijdens de race. En de kwalificatie morgen dan? Daarover denkt 66 procent dat Max de snelste zal zijn. We gaven ook een optie om te stemmen hoeveel koptelefoons er zondag zullen sneuvelen. Het gemiddelde antwoord hierop: maar liefst negen stuks.

Vergeet Max en Lewis – Räikkönen pakt de winst

Niemand anders dan Lewis Hamilton of Max Verstappen zal zondag wereldkampioen worden, behalve als van beide coureurs al hun punten worden afgepakt wegens grensoverschrijdend gedrag. Al zit er zelfs dan geen titel meer in voor oudgediende Kimi Räikkönen. Dat betekent echter niet dat de meest ervaren coureur niet nog een podium kan meepakken op de dag voor zijn pensioen. Overigens achten maar weinig mensen die kans heel groot. Slechts 35 procent denkt dat Kimi Räikkönen de snelste kwalificatie neerzet én de race wint. Met die instelling gaan we er inderdaad niet komen.

Alvast een voorproefje

Spelontwikkelaar Codemasters kan het niet laten de Nederlandse fans alvast lekker te maken met een eigen voorspelling. Volgens de gegevens van de game F1 2021 is het Max Verstappen die de pole pakt tijdens de kwalificatie en er daarna met de winst van de race vandoor gaat. ‘Mercedes neemt als troostprijs nog wel zijn achtste constructeurstitel mee naar huis’, zeggen ze. Hieronder zie je hoe Max Verstappen in de digitale wereld de titel pakt.

Max Verstappen wordt kampioen, maar dan digitaal

Reacties

  • Janine heeft op 12 december 2021 geschreven:

    Het maakt mij niet uit hoe Max kampioen wordt maar als het met een crash gebeurt, dan hopelijk wel met een grote. Nee, niet met dodelijke afloop van wereldverbeteraar hamil*on. Ik neem genoegen met een comateuze hamil*on.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)