Q1 en Q2

In de eerste kwalificatiesessie doet Max Verstappen hetzelfde als in het begin van de laatste training. Hij rijdt een tijd die hem direct naar de eerste plek brengt en hem daar ook houdt. Sainz weet dan maar net door te gaan naar Q2 en wordt bijna uitgeschakeld.

Als Q2 begint komt er gelijk een rode vlag omdat iemand een rookfakkel op het circuit gooit en er te veel duiven op het circuit zitten. Sainz is in de tweede sessie het snelst, maar in tegenstelling tot de andere coureurs weet Verstappen zowel Q1 als Q2 op dezelfde set banden af te werken. Dat levert hem een voordeel op voor de rest van het weekend.

Q3

Met nog twaalf minuten te gaan beslissen de laatst overgebleven coureurs wie er morgen vanaf pole position mag starten op Circuit Zandvoort. In de eerste runs maakt Verstappen een klein foutje. Hij rijdt dan de tweede tijd. Leclerc pakt de snelste tijd. De derde en vierde tijden zijn dan voor Hamilton en Sainz.

Er is nog genoeg tijd op dit circuit voor een herkansing. Daarom gaan de coureurs voor de tweede keer naar buiten voor snelle rondes. Charles Leclerc gaat supersnel in de eerste sector, maar heeft een mindere tweede sector. Verstappen weet wel een perfecte te ronde te rijden en pakt net aan pole position voor de GP van Nederland. Sainz weet de derde tijd te pakken. De Mercedessen zijn ook nog met een ronde bezig, maar dan crasht Pérez waardoor niemand meer sneller kan gaan en de pole position voor Max verzekerd is.

Kwalificatie van de GP van Nederland 2022

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Lewis Hamilton
  5. Sergio Pérez

Hoe laat begint F1 op Zandvoort?

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)