Gisteren had Max Verstappen geen droomstart op Circuit Zandvoort. In de eerste training viel hij na tien minuten uit en in de tweede sessie kwam hij niet verder dan de achtste tijd. Pérez had het zelfs nog moeilijker, terwijl de Ferrari’s en Mercedessen het snelst waren.

Verstappen geeft het thuispubliek gelijk reden om te juichen als hij de baan op komt. In zijn eerste snelle ronde rijdt hij een tijd waarmee hij bijna een seconde sneller is dan de rest van het veld. Uiteindelijk weet Leclerc het dichtst in de buurt te komen tijdens deze runs, maar hij zit dan nog meer dan een halve seconde van de tijd van Max af.

Met nog twintig minuten te gaan ligt er meer rubber op de baan, waardoor er meer grip is. Op dat moment weten de Ferrari’s en Mercedessen sneller te gaan dan Verstappen. Als Max en Sergio dan hun snelle rondes rijden weten ze naar P3 en P6 te klimmen, al maakte Verstappen een fout tijdens zijn rondje.

Red Bull lijkt er dus een stuk dichter bij te zitten dan gisteren in deze 3e vrije training van de GP van Nederland. Het belangrijkste in de kwalificatie is dat de coureurs geen foutje moeten maken tijdens hun rondje. Zowel Ferrari als Mercedes is ook erg snel op dit circuit en zij zullen het vast niet erg vinden om het Nederlandse feestje te verpesten.

3e vrije training van de GP van Nederland 2022

  1. Charles Leclerc
  2. George Russell
  3. Max Verstappen
  4. Carlos Sainz
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint F1 op Zandvoort?

Zaterdag
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)