Iedereen die weleens met zijn blote handen een metalen lepel uit een hete pan probeerde te pakken, weet dat metaal bijzonder goed warmte geleid. Dat is een van de redenen waarom de FIA sieraden wil verbannen uit de F1. Enerzijds zou het de werking van de brandveilige kleding verminderen en er is een kans dat sieraden blijven hangen in de kleding als reddingswerkers bijvoorbeeld de balaclava willen afdoen.

De regels om sieraden in de F1 te verbieden, zijn er al een lange tijd, maar sinds kort wil de FIA ze ook gaan handhaven. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het daar zacht gezegd niet mee eens. Volgens het Engelse Express.co.uk zou het zelfs zo ver kunnen komen dat Hamilton zou weigeren in de auto te stappen op zondag. Een leuke kans voor Nyck de Vries, dunkt ons, maar zo ver lijkt het niet te gaan komen.

Volgens Sky Sports zal de FIA in Monaco de andere kant op kijken als Lewis Hamilton met sieraden in de auto klimt. En dat terwijl de periode dat de FIA sieraden zou gedogen na Spanje is afgelopen. Volgens Sky Sports zijn er nieuwe gesprekken gepland over het dragen van sieraden in de auto. Lewis Hamilton beargumenteert dat hij al zestien jaar sieraden in de auto draagt en het een stap terug vindt om het nu te verbieden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie