Formule 1 in Nederland zou volgens de laatste signalen definitief naar Zandvoort komen. Mensen die geen goed beeld hebben van hoe de uitstoot van een evenementje van drie dagen te vergelijken is met een stelselmatige vervuilingsbron, vinden dit maar vreemd.

De minister-president van Nederland was te gast bij Ochtend Show to go, waar het volgende werd gezegd: ‘Aan de ene kant wordt er flink betaald voor schone energie, maar aan de andere kant juichen we flink met z’n allen als je bijvoorbeeld een vervuilend circus als de Formule 1 hier naar Zandvoort haalt.’ Het is geen probleem, volgens Mark Rutte.

‘Je moet ook een beetje een leuk leven blijven hebben. Maar dat is het verschil met GroenLinks. Zij willen dat we allemaal geitenwollen sokken dragen, de kachel zachter zetten en in een zwart-wit-foto gaan wonen,’ zegt Mark Rutte, ‘Formule 1, ja, natuurlijk is dat vervuilend, maar het is niet dat die dingen de hele dag daar rondrijden. En er zal ook af en toe nog wel ergens een open haard gestookt worden.’

Mark Rutte vergeet dan wél bijvoorbeeld de Formule 2, GP3 of Porsche Supercup, die het F1-programma verlevendigen. En alle generatoren bij de mobiele woningen. Of alles wat gebruikt wordt om het hele circus te vervoeren. Maar zelfs dan: we kunnen ons niet voorstellen dat je, als je het naast de volledige uitstoot van Nederland zet, ook maar iets zult merken aan de buitenlucht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)