Bij Mercedes komen ze niet weg met een .jpg-bestand hernoemen naar een .doc en opsturen via de mail, om zo een corrupt bestand te veinzen en een dagje extra te winnen om het project in overgecafeïneerde toestand af te kunnen maken. Nee, bij Mercedes beginnen ze op tijd met hun projecten. De Mercedes W11, die het team over tien dagen op Valentijnsdag onthult, is al in ontwikkeling sinds 2018.

James Allison, technisch directeur bij Mercedes F1, vertelt in een tweet dat het team al nadacht over de Mercedes W11 aan het einde van het 2018-seizoen, dus toen ze überhaupt nog moesten gaan racen met de W10. De ontwikkeling van de nieuwe auto begint bescheiden en groeit uit tot een explosie van activiteit. Je begint een beetje te snappen waarom een F1-team meer dan 700 mensen in dienst heeft.

Officieel verklapte Mercedes nog niets over de nieuwe racer van Hamilton en Bottas, maar een journalist van de Italiaanse tak van Motorsport.com ontfutselde de filosofie achter de nieuwe W11. Blijkbaar was Ferrari een grote inspiratiebron en het verbeteren van de koeling stond hoog op de prioriteitenlijst. Ook zou de topsnelheid zijn toegenomen door aerodynamische verbeteringen.

Mercedes W11: ontwikkeling begon al in 2018

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)