Het boterde al niet zo lekker tussen Hamilton en Toto Wolff tijdens de GP van Oostenrijk. Als Wolff zijn zevenvoudig wereldkampioen écht pijn zou willen doen, zou hij het contract van Hamilton niet verlengen en ex-teamgenoot Valtteri Bottas terug halen naar Mercedes. Voor alle keren dat Bottas aan de kant moest voor de Britse coureur zou het de ultieme payback zijn. Dat is niet het geval.

Ook George Russell blijft gewoon bij Mercedes. Valtteri Bottas had nog wat tegoed van zijn oud werkgever, namelijk een F1-auto. Maar dan wel eentje met een kenteken. Gisteren plaatste Bottas op Twitter dat hij zijn Mercedes-AMG One heeft opgehaald. Voor de Finse coureur geen zwarte kleurstelling met zilveren sterren op de flank, maar gewoon een blauwe lak.

De Mercedes-AMG One gebruikt V6-motor uit de Mercedes F1-auto die in 2016 het kampioenschap won. Je mag de auto dus met recht een F1-auto voor de openbare weg noemen. Het is niet de exact de V6 waar Bottas zelf mee heeft gereden, want de Finse coureur kwam in 2017 pas naar Mercedes, maar het zal ongetwijfeld bekend aanvoelen.

Specificaties van de Mercedes-AMG One

Omdat Bottas nu gewend is aan het rijden in een Giulia GTAm, nog even de specs van de Mercedes-AMG One. De hybride aandrijflijn met een 1,6-liter V6 produceert 1.063 pk. Dat vermogen gaat via een versnellingsbak met zeven versnellingen naar alle wielen. Een sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in 2,9 seconden, de topsnelheid is 352 km/u en een rondje over de Nordschleife kan in 6 minuten en 35,183 seconden. Tenminste, als je binnen de track limits blijft.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie