Nadat Valtteri Bottas een aantal kampioenschapsillusies later van Mercedes naar Alfa Romeo verhuisde, ontpopte de Finse coureur zich tot vrije geest. Bottas oogt veel vrolijker, doet lekker zijn ding bij Alfa Romeo F1 en liet een snor en matje staan. Wij kunnen deze versie van Bottas goed hebben. Ook zijn nieuwste auto is goed te behappen. Valtteri Bottas haalde bij zijn werkgever een Alfa Romeo Giulia GTAm op.

Daarmee is Bottas de eigenaar van één van de 500 Giulia GTAm’s. Onder de motorkap ligt een 2,9-liter V6 biturbo met een vermogen van 540 pk en 636 Nm koppel. Die power gaat naar de achterwielen via een automatische versnellingsbak met acht versnellingen. 0-100-tijd? 3,6 seconden. De topsnelheid is 300 km/u.

Prijs van de Alfa Romeo Giulia GTAm

Het is niet helemaal duidelijk of Bottas de auto van het baasje krijgt of dat hij ervoor moet betalen. Als dat laatste het geval is, dan zou Bottas in Nederland tenminste 226.888 euro kwijt zijn voor de Alfa Romeo Giulia GTAm. De Finse coureur zegt erg blij te zijn om nu naast coureur en ambassadeur ook klant te zijn van Alfa Romeo.

‘Het is technisch een geweldige auto, gerealiseerd in samenwerking met Sauber Engineering door de expertise en technische know-how over te brengen die rechtstreeks uit de F1 komt. Maar voor ons auto- en motorsportliefhebbers betekent hij nog veel meer. Het doet één van de legendes uit de autosport herleven, de Giulia GTA uit 1965’, zegt Bottas.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)