Met de auto naar Zandvoort komen tijdens F1 was sowieso al een kamikaze-missie, maar het lijkt nu zelfs helemaal onmogelijk te zijn. De kans zit er dik in dat mensen met het openbaar vervoer, de fiets of te voet moeten komen. Of je moet een jaarsalaris overhebben voor een overnachting.

Volgens RTLZ heeft de gemeente besloten dat alleen bewoners en mensen van de organisatie hun auto in Zandvoort mogen parkeren tijdens de GP van Nederland. De rest moet verderop parkeren of gewoon het OV pakken. Dit concluderen ze aan de hand van een brief van de gemeente.

Volgens de raadsinformatiebrief wil de gemeente ‘autoverkeer afvangen dicht bij de Rijkswegen A4, A5 en A9 middels P&R. Verder op eigen fiets of leenfiets of met pendeldiensten’. Een belangrijke reden is dat de doorgang voor nood- en hulpdiensten vrij moet blijven.

Volgens de gemeente zou de organisatie ook nog eens 8.000 slaapplaatsen geregeld hebben. Over prijzen wordt nog niet gesproken, maar als ze marktconform zijn, zullen ze niet mals zijn. ‘Ook zal er een camping worden ingericht voor bezoekers die meerdere dagen willen verblijven’, staat er in de brief.

Jan Lammers over het parkeren in Zandvoort

We spraken Jan Lammers eerder dit jaar over de drukte tijdens de F1 in Zandvoort. Toen was nog niet duidelijk dat de auto geweerd zou gaan worden. Jan Lammers: ‘Als mensen een ticket kopen, moeten ze aangeven hoe ze bij het circuit willen komen. Met de auto? Hartstikke mooi – hoe ga je dan parkeren? Je moet wel aangeven wat je wilt doen.’

‘Zandvoort binnenrijden en kijken waar je ’m neerzet, dat gaat niet gebeuren. En dat is niet omdat we streng willen zijn, maar je gaat mensen ook niet een doodlopende straat in sturen. We kunnen het in het voortraject regelen en op die manier hou je de verkeersdrukte in de hand’, zei Jan Lammers eerder dit jaar over de verkeerssituatie in Zandvoort.

‘Als het programma hier rond vijf of zes uur afloopt – terwijl het dan waarschijnlijk begint met de after-party’s – en je naar huis wilt, dan ben je natuurlijk niet slim bezig. Iedereen die volgend jaar in de file staat, die wil daar klaarblijkelijk ook in staan. Maar dat doet geen mens natuurlijk, tenzij je heel naïef bent. Maar dan heb je andere issues’, vulde Lammers aan.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

 • bas heeft op 11 augustus 2019 geschreven:

  ja godverdomme en gehandicapten dan?

  • MM heeft op 14 augustus 2019 geschreven:

   Zo te lezen verstandelijk gehandicapt? Gilles de la Tourette?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)