Deze F1-auto met brede pattas reed gisteren rondjes over Pista di Fiorano, het testcircuit van Ferrari. Met Vettel achter het stuur werden het nieuwe, bredere Pirelli-rubber voor volgend jaar getest.

De banden zijn 25 procent breder en gaan van 245 en 325 millimeter naar 305 en 405 millimeter (voor/achter). Pirelli test met Ferrari, Red Bull en Mercedes wat de effecten zijn van de brede plakkers. Het doel mag geen geheim zijn: snellere rondetijden. Het velgje blijft trouwens gewoon 13 inch, schattig hè? De pitcrew mag wel een keertje extra naar de sportschool, want zo’n band zal wel wat wegen.

Nieuwe F1-banden voor 2017?

De resultaten boeien ons niet zoveel en wij adviseren met klem de nieuwe banden in te voeren. Waarom? Het oogt bruut. Als de banden mensen waren, hadden ze niet door een deuropening gepast. Zeker met dit tactische filtertje over de foto’s heen word je direct meegenomen naar de jaren ’70. Toen er nog kuilen in de weg zaten in plaats van drempels en F1-auto’s nog bestuurd werden door helden als James Hunt, Jackie Stewart of Niki Lauda. Heerlijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1