Nyck de Vries is de Benjamin van het AlphaTauri F1-team, maar kan al snel de leiderschapsrol naar zich toe trekken. Dat verwacht Helmut Marko, de belangrijkste adviseur van Red Bull Racing. Maar wat vindt De Vries daar zelf van?

De Nederlander staat aan de vooravond van zijn eerste volledige F1-seizoen. Samen met Yuki Tsunoda hoopt hij zoveel mogelijk punten voor AlphaTauri bij elkaar te rijden. De Vries is de nieuweling, Tsunoda is sinds 2021 vaste waarde binnen het team.

Nyck de Vries over leiderschapsrol

‘Vooropgesteld: het is een teamsport en mijn teamgenoot Yuki heeft meer Formule 1-ervaring dan ik’, zegt De Vries in een interview met JFK. ‘Maar ik denk wel dat de leiderschapsrol me past. Leiderschap staat voor mij los van ervaring en prestatie, het gaat er meer om hoe je samenwerkt, hoe je iedereen probeert te motiveren en hoe betrokken je bent.’

De Vries stelt dat iets als leiderschap ‘kan groeien’ gedurende het seizoen. Maar, zo stelt hij ook: ‘Het belangrijkste is dat we er samen voor zorgen dit jaar zoveel mogelijk punten te scoren. En dat we AlphaTauri weer laten terugkeren op het niveau waar het thuishoort.’

GP van Bahrein 2023

Dit weekend vindt de eerste race van het seizoen plaats op het circuit van Bahrein. Vrijdag worden de eerste twee vrije trainingen gereden, zaterdag is het tijd voor de derde training en de kwalificatie. Zondag om 16.00 Nederlandse tijd gaan de lichten uit en strijden Max, Nyck en consorten voor het eerst dit jaar om de overwinning.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear