Na elf races (één voor Williams, tien voor AlphaTauri) lijkt de F1-carrière van Nyck de Vries er al op te zitten. Sinds de bekendmaking dat De Vries wordt ingeruild voor Daniel Ricciardo heeft de Nederlandse coureur nog niets van zich laten weten, tot nu. De Vries zou een interview hebben gehouden met ‘de Italiaanse media’.

Update: Zoals verwacht zijn de uitspraken dikke onzin, aldus de manager

Hierover schrijft de Oostenrijkse krant Kurier. De Vries zou volgens de krant hebben gezegd dat hij een afspraak had om binnenkort te promoveren en de teamgenoot te worden van Max Verstappen: ‘Mij werd het tweede Red Bull-stoeltje in 2025 beloofd.’ Zou De Vries dan een comeback maken in 2025? We gokken van niet.

De achtste titel van Hamilton?

De Vries zou teleurgesteld zijn door het besluit van de teamleiding, maar zou ‘niet verrast’ zijn. Hierna begint de Nederlandse coureur over het einde van het F1-seizoen van 2021. Volgens de krant meent de Vries dat ‘Lewis Hamilton toen van zijn achtste titel is bestolen’.

Het zijn nogal pittige uitspraken van de Nederlander. Vergeet niet dat Kurier en andere media maar weinig context geven rondom het interview. Wellicht liggen de uitspraken wat genuanceerder dan het nu lijkt op het grote boze internet. Of ze zijn verzonnen.

Advertentie

Reacties

 • janosci heeft op 19 juli 2023 geschreven:

  zeldzaam wat voor flauwekul er allemaal uit verschillende duimen wordt gezogen, idd jammer dat anderen dit ongecontoleerd over nemen.

  Reageer
 • Bart heeft op 18 juli 2023 geschreven:

  Clickbait Togear. Niet serieus op reageren mensen.
  Slappe journalistiek.

  Domweg een qoute (?) gebruiken van een of ander krantje uit Oostenrijk en zeggen dat De Vries Redbul aanvalt. De Vries zegt teleurgesteld te zijn. Logisch dat snappen ze bij Red Bull ook wel. En ook zegt hij niet verrast te zijn. Ook logisch De Vries heeft genoeg zelfreflectie.
  Dat ie gezegd zou hebben dat hem in 2025 het 2e Red Bull stoeltje is beloofd? Zeer onwaarschijnlijk. Red Bull doet echt geen beloftes twee seizoenen voorruit.

  De Vries is ook geen zielig Mercedes coureur. Verstandig dat hij aan damage control doet. En dat betekent warme contacten onderhouden in de paddock. Met ALLE teams, niet alleen Mercedes. En Toto is natuurlijk iemand met veel invloed, ook buiten de formule 1. En Toto weet heel goed wat de Vries kan op racegebied.

  Schrijf dat dan TopGear, dan laat je zien dat je er ook zelf over nagedacht hebt.

  Reageer
 • Theike heeft op 18 juli 2023 geschreven:

  Hebben ze dat net zo beloofd als mclaren hem ‘n stoeltje beloofd had…jaren terug? Je kan wel zien dat het een zielig Mercedes jongetje is…meteen gaan uithuilen bij het boze Wolffje. Maar het schijnt dat er nog een RB stoeltje vrij komt trouwens. Hun eerste rijder van hun zeepkisten team stopt ermee, als ik me niet vergis.

  Reageer
 • NixdeVries heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Heerlijk voor je Nick. Geen stoeltje meer. als je echt zo loopt te blazen is het zeer terecht dat je niet meer mag prutsen op het hoogste niveau. Niets presteren en daarna nog met modder gooien Wat een droeftoeter ben je dan

  • Bart heeft op 18 juli 2023 geschreven:

   Joh Nick heeft dat helemaal niet geroepen. Gewoon
   TopGear neemt gewoon domweg een quotje van van of ander obscuur blaadje over. Tuurlijk is ie teleurgesteld, dat begrijpt iedereen. En daar is ook niks mis mee.

   Nick misgunt Max en Red Bull z’n titel uit 2021 ook niet. Elke coureur/ Team zou hetzelfde gedaan. hebben.
   Maar wat de FIA/ Michael Masi deed was gewoon een rommeltje. Elk team of coureur zou zich op zo’n moment genaaid voelen. Ik denk (ik weet het ook niet) dat dat de context is waarbinnen Nick dit gezegd heeft. Nick is geen domme jongen.

   • Poepjoef heeft op 4 september 2023 geschreven:

    Hprzp een rpmmeltje? Maso heefg hdt hele seizoen in MB voordeel brslist en nota bene één keer in redbull / Max voordeel. Eat is daar dan zo fojt aan geweest? Dat jou lieverdje geen 8e titel heeft gehad? Dan heb ik nog méér slecht nieiws voor je! Die 8e komt er ab so luut niet meer. Of hannie die 7 mag behouden is zelfs nog maar de grote vraag.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • What eva heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Ok. Topgear: block.

  Reageer
 • Dean heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Maar ik ben wel eerlijk. Nick is 2x k.t. maar heeft niet ner als onze Japanner 2jaar alles stuk .ogen rijden en nikt hoeven presteren. Onze Japanse vriend zit puur vanwege Honda er nog.

  Reageer
 • Donald Trump heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Sommige dingen zijn fake news en dit is dat zeker

  Reageer
 • Huub heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Blijkbaar is bij jullie nog niet bekend, dat dit interview niet heeft plaatsgevonden en dat het fake-news betreft.
  Bijzonder jammer dat TopGear dit soort onzin direct overneemt zonder vooraf te checken.

  • Dean heeft op 17 juli 2023 geschreven:

   Ach ja zijn we gewend toch. Zeker in rustige periode word er van alles beweerd om mensen te trekken.

   • Poepjeuf heeft op 4 september 2023 geschreven:

    Misschien het eetste jaar? Dan ben ik het voor de 100%.met jou eens. Maar nu rijd Yuki gewoon goeie races. Ik zou hem wel in die 2e rb willen zien en wat hij daarmee kan? Beter dan Nyck was en is die i i g wel.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie