Afgelopen week verschenen ogenschijnlijk de eerste quotes van Nyck de Vries na zijn ontslag. De Vries zou hebben gezegd ‘tegen de Italiaanse media’ dat hem een stoeltje was beloofd bij Red Bull en dat Hamilton bestolen is van zijn achtste titel. We gaven in dat vorige bericht al aan dat de uitspraken van De Vries wellicht wat genuanceerder liggen dan het leek. Nu blijken de uitspraken complete onzin.

De manager van Nyck De Vries ontkent dat de coureur ooit deze dingen heeft gezegd: ‘Nyck heeft sinds het nieuws van Red Bull absoluut niemand gesproken. Ook niet met Italiaanse media. Het nieuws is nep en laster’, zegt manager Gulliaume Le Goff tegenover F1 Insider. Waarom iemand dit zou doen? ‘Blijkbaar wilde iemand zich onderscheiden’, concludeert de manager.

Echte quotes komen er wel aan volgens Le Goff: ‘Er komt later deze week een officiële verklaring van Nyck, maar tot die tijd moeten we nog een paar dingen uitzoeken.’ In die verklaring zou De Vries ook al zijn volgende stap in de autosport bekend kunnen maken. Dat zou goed een terugkeer naar de Formule E kunnen zijn. Volgens The Race zou Nissan de Nederlandse coureur wel willen.

Wat wordt de volgende stap van De Vries in de autosport?

Nissan-teambaas Tommaso Volpe denkt dat zijn team niet de enige is die De Vries zou willen aanstellen: ‘Iedereen is Formule E heeft waarschijnlijk aan hem gedacht vanaf het moment dat hij beschikbaar werd.’ Daarnaast zou Volpe geen probleem hebben als één van zijn coureurs in een andere klasse rijdt voor een ander Japans merk. De Vries zou dus ook weer Le Mans kunnen rijden naast de Formule E.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie