Het bleek een ongelukkig huwelijk: de F1 en Nyck de Vries. Na een geweldig debuut in Monza waardoor De Vries een racezitje kreeg bij AlphaTauri presteerde de Nederlandse coureur ondermaats. Na een korte periode zonder races klimt De Vries nu weer achter het stuur. De coureur schrijft op Instagram dat hij ‘thuiskomt bij de Formule E’. Maar niet opnieuw bij Mercedes, want die doet geen FE meer.

De Vries tekent een ‘contract voor meerdere jaren’ bij het FE-team van Mahindra. Het raceteam uit India werd in 2016 nog derde in de Formule E, maar kende in 2023 een zwaar seizoen. Lucas di Grassi pakte nog een derde plaats bij de seizoensopening, maar hierna kwam het team niet verder dan een zesde plaats. Mahindra eindigde als tiende van de elf teams.

Volgend jaar wordt De Vries vergezeld door Edoardo Mortara. De Zwitserse coureur rijdt sinds 2017 in de elektrische Formule-klasse. In 77 races wist Mortara er zes te winnen. Nyck de Vries heeft zin in zijn comeback in de Formule E: ‘Ik heb drie jaar lid geweest van de Formule E-familie, ik ken iedereen erg goed.’ De Vries kijkt ernaar uit om weer ergens te racen waar hij altijd heeft genoten van het racen.

Gaat De Vries ook de 24 Uur van Le Mans rijden?

Wat ongetwijfeld zal meespelen, is het feit dat Formule E-coureurs de tijd krijgen om mee te doen aan de 24 Uur van Le Mans. Vooralsnog is er niets bekend over plannen van De Vries om mee te doen aan de 24-uursrace. Toyota flirtte al met De Vries en sinds gisteren weten we dat het Porsche-klantenteam van Jota op zoek is naar een coureur. Misschien liggen daar kansen voor de Formule E-kampioen van 2021.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear