Na een pijnlijk vertrek halverwege het F1-seizoen pakt Nyck de Vries zijn racecarrière weer op. Hij gaat in 2024 aan de slag als Formule E-coureur voor het Mahindra-team. Vandaag maakt de Friese coureur bekend dat hij nog een racebaantje heeft. De Vries gaat volgend jaar de 24 Uur van Le Mans rijden voor Toyota. En dat is geen vervelend merk om voor te rijden.

Van 2018 tot en met 2022 won Toyota elk jaar in de LMP1-klasse op Le Mans. Dit jaar introduceerde Le Mans de Hypercar-klasse om meer fabrikanten aan te trekken. Dat lukte, want fabrikanten als Ferrari, Porsche en Cadillac wilden (weer) meerijden. Ook met de nieuwe concurrentie deed Toyota mee om de overwinning; één van de auto’s werd tweede, na Ferrari. De andere Toyota viel uit.

De Vries kijkt uit naar zijn debuut in de Hypercar

Voor de 24 Uur van Le Mans 2024 neemt De Vries het stoeltje over van Jose Maria Lopez die sinds 2017 bij het team zat. De Nederlandse coureur kan niet wachten tot hij kan rijden: ‘Ik kijk er erg naar uit om terug te komen in het langeafstandsracen, zeker met Toyota. Langeafstandsracen is iets dat ik altijd graag heb gedaan en het is een discipline met een geweldig momentum op dit moment.’

De Vries deelt zijn auto met Mike Conway en Kamui Kobayashi. De Toyota waarmee zij gaan rijden met startnummer 7 was de auto die uitviel. De 24-uursrace in Frankrijk is niet nieuw voor De Vries. Van 2019 tot met 2022 reed De Vries mee in de LMP2-klasse. Eerst voor Racing Team Nederland, daarna voor G-Drive en TDS Racing. Zijn beste resultaat is een vierde plaats.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)