Pierre Gasly en Max Verstappen rijden in principe in dezelfde auto en toch heeft Max Verstappen 162 punten en Gasly slechts 55 punten. De vorige keer dat een Red Bull-coureur teleurstellend presteerde, mocht Max Verstappen zijn stoeltje overnemen.

Maar voorlopig hoeft Pierre Gasly niet te vrezen dat bijvoorbeeld Daniil Kvyat zijn plekje inpikt. Tegen het Duitse Motorsport Total vertelt adviseur en talentencoach Helmut Marko dat ze ‘dit jaar niets meer veranderen’ in de teamsamenstelling. Voor dit seizoen gaat Pierre Gasly niet weg bij Red Bull Racing.

Daarbij helpt het de Fransman enorm dat er weinig alternatieven zijn voor Gasly. Marko beschrijft de botsing tussen Gasly en Albon tijdens de GP van Duitsland zeer politiek correct als als ‘onnodig’ maar volgens hem werd daardoor ‘een geweldige dag niet verpest’.

‘Pierre is een getalenteerd coureur. Hij heeft gewoon geen geluk en men moet niet vergeten dat Max al in zijn vijfde seizoen voor het team zit en ongelofelijk snel is. Wellicht past de auto niet bij Pierre’s rijstijl. Als Red Bull hem tijd geeft, komt hij er vroeg of laat wel. Daar ben ik van overtuigd’, zegt Franz Tost, teambaas van Toro Rosso.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)