Eigenlijk vreemd dat we alle F1-races aanduiden met de Franse term Grand Prix terwijl Frankrijk niet eens meer een eigen Grand Prix heeft. Het schijnt dat de term ‘Grote Prijs’ voor het eerst in het Franse stadje Pau werd gebruikt. Hoe dan ook, als het aan president Macron ligt, komt er weer een nieuwe GP van Frankrijk.

Daarvoor kijkt de president niet naar permanente circuits als Magny-Cours of Paul Ricard. Ook historische plaatsen als Clermont-Ferrand, Dijon-Prenois en Reims kunnen het vergeten. Macron is in gesprek met de burgemeester van Nice voor een race op een stratencircuit, zo meldt Motorsport.com. Zou Macron weten dat twintig kilometer verderop al een F1-race wordt gehouden in Monaco?

De voorzitter van de Franse autosportbond FFSA mag samen met de burgemeester van Nice onderzoeken of een Grand Prix in de straten van de kustplaats mogelijk is. Daarbij gaat het tweetal kijken naar mogelijke locaties voor de race, wat de bijdrage is aan de lokale economie, de impact op het milieu en wat de GP bijdraagt aan de ontwikkeling van het land. Vorig jaar hintte F1-baas Stefano Domenicali al naar een mogelijke race in Nice. Nu wordt daar dus ook echt werk van gemaakt.

De geschiedenis van de GP van Frankrijk

Overigens werd er vóór de oprichting van de F1 al geracet op een stratencircuit in Nice. En van 1950 tot 2008 racete de F1 elk jaar in Frankrijk. Na tien jaar kwam de F1 terug in 2018, maar na vier edities was het alweer genoeg voor de GP van Frankrijk. De laatste twee edities van de Franse GP werden gewonnen door onze Max Verstappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear