Eerder vandaag was Charles Leclerc de snelste coureur in de eerste vrije training. Max Verstappen zat slechts een tiende achter hem op de tweede plaats. In deze 2e vrije training van de GP van Frankrijk 2022 gaan de coureurs gewoon weer verder waar ze gebleven zijn.

De coureurs beginnen op de medium banden en dan zit er slechts één honderdste tussen de titelrivalen. Dit keer is het dan Max die de eerste plaats pakt. Hij wint vooral veel tijd in de eerste en tweede sector, maar in de laatste sector is de Ferrari weer sneller.

Vervolgens wisselen de coureurs naar de zachte banden voor de kwalificatiesimulaties. Dan nemen Leclerc en Sainz afstand van Verstappen met een aantal zeer snelle rondes. Verstappen komt niet binnen een halve seconde van de twee Ferrari’s. Hij klaagt dan ook over veel onderstuur. Leclerc en Sainz lijken nu dus een stuk sneller te zijn op Circuit Paul Ricard.

Red Bull zal tussen vandaag en morgen nog flink aan de bak moeten om meer snelheid te vinden. Anders wordt het een makkelijk weekend voor Ferrari. Enige hoop voor Verstappen is dat de banden van de Ferrari sneller lijken te slijten dan bij de andere auto’s.

2e vrije training van de GP van Frankrijk 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Charles Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. George Russell
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint Formule 1 in Frankrijk?

Zaterdag 23 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 24 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)