Niet één, maar twee Nederlanders in deze 1e vrije training van de GP van Frankrijk. Nyck de Vries mag in deze eerste sessie van het raceweekend in de auto van Lewis Hamilton plaatsnemen. George Russell in de andere Mercedes is daardoor zijn beste vergelijkingsmateriaal.

Gedurende de training weet de Nederlander binnen twee tot vier tienden van de tijden van Russell te blijven. Aangezien het zijn eerste keer is in de Mercedes zijn dat geen slechte prestaties. En misschien nog wel belangrijker is dat hij de Mercedes heel houdt. Je wilt natuurlijk niet als invaller de auto van Lewis aan diggelen rijden.

Vooraan het veld komen Verstappen en Pérez sterk uit de startblokken op dit circuit. Naarmate de training vordert, komen de Ferrari’s weer steeds dichterbij. Aan het einde van de training zet Leclerc de snelste tijd neer. Hij heeft dan een voorsprong van een tiende op Verstappen, maar Max maakte in zijn laatste ronde wel een foutje. De Ferrari’s en Red Bulls lijken dus weer dicht bij elkaar te zitten dit weekend.

Verder is het bekend geworden in deze training dat Carlos Sainz nieuwe motoronderdelen nodig heeft door de brand in Oostenrijk. Dat levert hem voor nu tien plaatsen gridsraf op voor zondag. Maar het is mogelijk dat er nog meer nieuwe onderdelen nodig zijn en dat zou nog meer straf betekenen.

1e vrije training van de GP van Frankrijk 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Carlos Sainz
  4. George Russell
  5. Pierre Gasly

Hoe laat begint Formule 1 in Frankrijk?

Vrijdag 22 juli 2022
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 23 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 24 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)