Gisteren was Ferrari het snelst tijdens de tweede vrije training. De banden van Leclerc en Sainz sleten echter wel sneller dan bij de concurrentie. Red Bull heeft in deze 3e vrije training van de GP van Frankrijk ook door dat ze aan de bak moeten. Waar ze normaal in de laatste training het eerste halfuur binnen blijven, stormen ze nu gelijk naar buiten als het licht op groen gaat.

Verstappen en Pérez gaan dan op de medium banden de baan op om een kwalificatiesimulatie te rijden. Hij rijdt daarmee meteen een razendsnelle tijd die hem gedurende het grootste gedeelte van de training bovenaan het rondentijdenbord houdt.

Het duurt even voordat de Ferrari’s een snelle ronde rijden. Eerst rijden ze nog rond op de hardere banden om de snelheid in de race te testen. Als Leclerc later naar de zachte banden wisselt, kan hij echter niet sneller gaan dan Verstappen. Sainz kan wel even naar P1 klimmen op de zachte banden.

Maar op het laatst laat Verstappen ook nog een setje zachte banden onder zijn auto monteren. Daarmee weet hij weer bijna vier tienden sneller te gaan dan Sainz. Waar Ferrari gisteren nog dominant leek, zijn de rollen nu opeens omgedraaid. De grote vraag is nu of Ferrari nog iets achter de hand heeft of dat Verstappen later vandaag de grootste kans heeft om pole position te pakken.

3e vrije training van de GP van Frankrijk 2022

  1. Max Verstappen
  2. Carlos Sainz
  3. Charles Leclerc
  4. Lewis Hamilton
  5. Sergio Pérez

Hoe laat begint Formule 1 in Frankrijk?

Zaterdag 23 juli 2022
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 24 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)