Vorig jaar kregen we een uitzondering die de regel bevestigt. We zagen zowaar een leuke GP van Frankrijk. Eerdere jaren was het geen race om over naar huis te schrijven. Niet alleen was het vaak een optocht met weinig inhaalacties, maar door de zee van blauwe en rode lijnen rondom het circuit was het verstandig om een preventief paracetamolletje in te nemen voordat de GP van start ging.

Die lijnen liggen er niet puur voor de sier. Oui, de lijnen om het Circuit Paul Ricard zorgen er namelijk voor dat de auto’s niet te hard de muur in vliegen. Waar andere circuits enkel asfalt of een grindbak gebruiken, pakt dit circuit het anders aan.

De lijnen op Circuit Paul Ricard zijn van een ander materiaal

De blauwe en rode vlakken bieden namelijk ontzettend veel grip. Daardoor remt de auto heel snel af tijdens een spin. Tegelijkertijd vreet het spul de banden op als een auto te ver buiten het asfalt komt, waardoor de banden extreem snel slijten. Zie het als een soort schuurpapier. Je weet dus nu in ieder geval dat je ogen niet voor niets pijn hoeven te lijden komend weekend.

Er zit verschillen tussen de rode en blauwe lijnen

Het dichtst bij het asfalt liggen de blauwe lijnen. Deze zijn iets vergevingsgezinder dan de rode lijnen die dichter bij de muren liggen. Je kunt misschien nog wel wegkomen met een kort tripje door het blauwe spul, maar als je door de rode vlakken gaat en spint, weet je zeker dat je terug naar de pitstraat moet voor nieuwe banden.

Weersvoorspelling voor de GP van Frankrijk 2022

Het hele weekend laat de zon zich van zijn goede kant zien in Le Castellet. Verwacht strakblauwe luchten boven het blauw-rode lijnenspel van het Circuit Paul Ricard. Daardoor loopt de temperatuur op tot een constante 33 graden over het hele weekend. De coureurs moeten rekening houden met windkracht 3 tot 4 op zondag, waarbij ze de wind op de rechte stukken van de zijkant krijgen.

Hoe laat begint Formule 1 in Frankrijk?

Vrijdag 22 juli 2022
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 23 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 24 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)