Milieuorganisaties moeten niets van de GP van Zandvoort hebben. Mobilisation for the Environment sluit zich aan bij Stichting Duinbehoud, Rust bij de Kust, Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland en Vrienden van Middenduin, dat meldt het AD. Het doel is om de Nederlandse F1-race volledig af te gelasten.

Het Natura 2000-gebied Kennemerduinen zou beschadigd worden door alle stikstof van het F1-circus. Volgens activist Johan Vollenbroek is de ‘bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is afgeleid van een eerdere vergunning, die al in 2006 blijkt vervallen.’ In het verleden slaagde milieuorganisaties erin om diverse bouwprojecten tegen te houden.

De stikstof zou voornamelijk vrijkomen tijdens de verbouwingen die nodig zijn. Hierover heb je vast wat meegekregen in het nieuws, en anders legt de NOS het hieronder voor je uit. Volgens de organisatie van de GP van Nederland valt het mee, want tijdens de dagen dat er verbouwd wordt, kan er niet geracet worden en zo wordt de uitstoot gecompenseerd.

Zeker is dat de organisatie van Zandvoort de komende maanden flink aan de bak zal moeten met verbouwingen, rechtszaken en vermeende begrotingstekorten. Een klein lichtpuntje: er komen eind deze maand nieuwe kaarten beschikbaar voor wie achter het net viste.

Waarom stikstof nu zo’n issue is

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)