De onthulling van de F1-auto van Red Bull Racing is al jaren een moment om naar uit te kijken. Misschien brengt Red Bull deze keer wel weer een speciale kleurstelling voor de testdagen naar buiten. De spanning is bij de Red Bull F1-auto voor 2023 hetzelfde, maar om een andere reden. Hardnekkige roddels gaan rond over een samenwerking tussen Red Bull en Ford vanaf 2026. Die geruchten blijken nu waar te zijn.

Een half uurtje voor de presentatie van de Red Bull F1-auto van 2023, maakt de F1 bekend dat Ford weer van de partij is in 2026. Vanaf dat jaar gaan ze de auto’s Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri voorzien van motoren tot tenminste 2030. F1-baas, Stefano Domenicali is erg blij met deze stap en noemt het ‘goed voor de sport’.

Bill Ford, het achterkleinkind van Henry Ford, kan niet wachten tot zijn merk weer in de F1 stapt: ‘Dit is het begin van een spannend nieuwe hoofdstuk in het motorsportverhaal van Ford dat begon toen mijn overgrootvader een race won wat hielp bij het opzetten van ons bedrijf.’ Voor het zover is, krijgen de motoren het stickertje ‘RBPT’, Red Bull Powertrains.

Wat valt op aan de RB19?

Als je iets maar vaak genoeg herhaalt, blijft het wel hangen. Misschien dat dat de filosofie is achter de kleurstelling van Red Bull. Ook dit jaar verandert er niet veel aan de uitdossing van Verstappens auto. De Red Bull F1-auto voor 2023 ziet er verder veelal hetzelfde uit als zijn voorganger. De kans is groot dat Red Bull nog niet alles wil laten zien dat ze hebben veranderd. Dat zien we dan pas tijdens de testdagen.

Voor de races in de Verenigde Staten (Las Vegas, Miami en de race op het Circuit of the Americas) gaat Red Bull in een speciale kleurstelling rijden. Fans over de hele wereld kunnen via de website van Red Bull Racing een eigen kleurstelling ontwerpen en opsturen. Red Bull bepaalt vervolgens welke uitdossing gebruikt wordt voor de races in Amerika.

Coureurs Red Bull Racing in 2023

Red Bull houdt in 2023 hetzelfde rijdersduo. Max Verstappen wordt dus weer gewoon vergezeld door Sergio Pérez. 2022 zag wel een eerste barstje in de relatie tussen Verstappen en Pérez. Tijdens de GP van Brazilië wilde Verstappen koste wat het kost zijn teamgenoot er niet voorbij laten ondanks pogingen van het team om Verstappen wat gas terug te laten nemen. Misschien dat de als testrijder teruggekeerde Ricciardo de twee dichterbij elkaar kan brengen met zijn grappen en grollen.

Welke plek eindigde Red Bull in 2022?

Ondanks dat akkefietje was Red Bull oppermachtig in 2022. Zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap was voor de laatste race al beklonken. Red Bull was dan ook een van de weinige teams die vrijwel geen problemen hadden met het porpoising. Daarnaast reed Max Verstappen magistraal in de RB18. Eens zien of hij dat succes kan evenaren in zijn opvolger, de RB19.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)