Je leest het goed, het is waarschijnlijk dat het team van Verstappen en Ricciardo over twee jaar met (wat nu) de slechtste motoren van het veld rijdt. Het zal echter geen vrije keuze van het Oostenrijkse team zijn. Renault ziet een verlenging van de motorendeal niet meer zitten en laat Red Bull zitten met een enkele optie.

Wacht even, hoe kan dit?

We moeten even een week terug in de tijd voor de aanleiding van dit probleem. Al jaren liep de relatie tussen Red Bull en Renault niet helemaal lekker. De motoren van het energiedrankjesteam zijn namelijk niet voor niks Tag Heuer-motoren in plaats van Renault-motoren. Afgelopen week besloot de organisatie van Red Bull dat het kleine broertje Toro Rosso volgend jaar het contract van de motorendeal verbreekt en overstapt op Honda-motoren.

Renault was niet blij met deze contractbreuk. Nu meldt motorsport.com dat het Franse merk waarschijnlijk de deal met Red Bull na 2018 niet verlengt. Dat betekent dat er een nieuwe motor gevonden moet worden voor Verstappen en Ricciardo. Mercedes en Ferrari hebben echter al meerdere malen aangegeven dat zij deze niet willen leveren. Dan zou er nog maar één optie overblijven: de gevreesde, onderpresterende en onbetrouwbare Honda-motor.

Is dit een ramp voor Verstappen?

Aangezien Honda de krachtbron nu al drie jaar zonder succes probeert te ontwikkelen, wordt de kans dat Verstappen en Ricciardo na 2018 bij Red Bull blijven aanzienlijk kleiner. Na dit jaar lopen de contracten van beide coureurs namelijk af. Bottas tekende deze week slechts één jaartje extra bij Mercedes. Volgens de geruchten is dit zodat het team in 2019 een plekje heeft voor Verstappen. Wat denk jij: gaat de breuk tussen Red Bull en Renault zorgen dat Max Verstappen eerder wereldkampioen wordt?

Reacties

  • Chris heeft op 28 september 2017 geschreven:

    Ik denk dat Ricciardo eerder een stoeltje zal krijgen dan Verstappen bij Ferrari of Mercedes, hij neemt minder risico’s en eindigt daardoor meestal wel op het podium, dat is heel belangrijk voor de teams, dus het eventuele wereldkampioenschap van Max zal nog wel even uitblijven.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1