Zojuist, terwijl onze vliegende reporter met z’n smartphone in de lucht een lamme arm stond te krijgen, trokken Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer het doek van de RS17. Hun troef voor het komende F1-seizoen moet het team van Renault Sport van een vijfde plaats in het kampioenschap gaan verzekeren.

De RS17 is van onder tot boven nieuw en deelt letterlijk geen enkel onderdeel met zijn voorganger. Het is voor het eerst dat Renault Sport Racing, in een ultieme Anglo-Franse samenwerking, een auto geheel zelf ontwerpt. Behalve om elke race een mooi aantal kampioenschapspunten binnen te harken, heeft de RS17 als taak om de nieuwe merkidentiteit van Renault Sport uit te dragen. Deze moet de band tussen het raceteam en de RS-straatauto’s versterken.

F1-legende en viervoudig wereldkampioen Alain Prost is aangetreden als adviseur van het team. Naast Hülkenberg en Palmer verschijnt Sergey Sirotkin als reserverijder achter het stuur van de RS17.

In ander nieuws: het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16) zit vanaf dit seizoen bij de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het F1-team. Dit betekent dat hij meerijdt in de Eurocup Formule Renault 2.0 en begeleid wordt in zijn nu al veelbelovende carrière. Krijgen we straks nog een Nederlander in de Formule 1?

Check de onthulling van de RS17

Live-plaatjes van onze vliegende TG-reporter

Vrij breed.

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Dit is hem!

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Oké, nog eentje…

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Got aero?

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)