Rio Haryanto komt dit jaar niet meer terug naar de Formule 1. Dat bevestigt zijn moeder aan de Indonesische pers. Haryanto gaat in plaats daarvan aan de slag bij het bedrijf van zijn vader, dat notitieboekjes produceert. Spannend.

Vorig jaar mocht Haryanto twaalf races rijden voor Manor, maar uiteindelijk verloor hij zijn stoeltje aan Esteban Ocon. Hij was de eerste Indonesische Formule 1-coureur ooit. En dus direct ook de jongste. En de oudste. En de langste. En de kortste.

We hebben nog geen reactie van Haryanto zelf. Waarschijnlijk omdat de 23-jarige coureur boos op zijn kamertje zit. ‘Maar Max Verstappen mocht het wel van zijn papa’, zou wat ons betreft een ijzersterk argument zijn.

De manager van Rio spreekt mama Haryanto overigens tegen: ‘We werken nog steeds aan het plan om Rio in de Formule 1 te houden. Iedereen vindt dat hij het goed deed en hij verdient het om mee te doen.’ Al zal het niet helpen dat sponsor Pertamina zich terugtrok uit de Formule 1.

Reacties

  • R.Styles heeft op 17 september 2023 geschreven:

    Is diegene die dit geschreven heeft zelf een kleuter? “Mama” dit “mama” dat, “boos op zijn kamertje”, aldus iemand achter zijn schermpje die nooit zal presteren wat diegene gepresteerd heeft die hij belachelijk maakt

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over formule 1