In 2002 is Ferrari ongelofelijk dominant in het F1-kampioenschap. Met de gouden combinatie Schumacher/Barrichello weten de rode auto’s uit Maranello vijftien van de zeventien races te winnen. Michael Schumacher mag elf van deze overwinningen op zijn naam schrijven, ook met dank aan deze Ferrari F2002.

Specificaties van de F2002

De auto waarmee de Duitser dit doet is ontworpen door Rory Byrne en Ross Brawn. En hoe. De Ferrari F2002 wordt gezien als een van de beste Formule 1-auto’s ooit. De Ferrari 3,0-liter V10-motor gilt met zijn zeventraps semi-automaat door tot 17.800 tpm en produceert 835 pk.

Maar nog los daarvan: hij is precies zoals een Ferrari F1-auto hoort te zijn. Het overheersende rood met de logo’s van Shell en Vodafone is gewoonweg perfect. En het mooiste moet nog komen: hij kan van jou zijn. RM Sotheby’s veilt een Ferrari F2002 op 30 november in Abu Dhabi.

Je koopt met deze F2002 een controversiële F1-auto

De auto die wordt geveild is de auto waarmee Schumacher won op Imola, Magny Cours en wat we nu kennen als de Red Bull Ring. Dankzij die laatste overwinning, zit er nog een extra speciaal randje aan dit exemplaar. Dat heeft alles te maken met de controverse rond de GP van Oostenrijk, 2002. Barrichello liet Schumacher in de laatste bocht van de laatste ronde voorbij om de Duitser het maximale aantal punten te gunnen.

Degene die hem koopt heeft niet alleen een kunstwerk van een auto in handen, hij steunt ook de Keep Fighting, Never Give Up-stichting van Michael Schumacher. Een gedeelte van het bedrag dat de F2002 oplevert gaat naar de stichting van Schumi. Voor degenen met diepe zakken onder jullie: de Ferrari F1-auto van 2001 werd verkocht voor 6,7 miljoen euro. We verwachten dat deze legendarische auto daar wel overheen gaat.

Luister hier hoe de F2002 onboard klinkt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)