Er is een aantal circuits heilig op de F1-kalender. Monaco zal er niet snel af gaan door de historie en de mooie plaatjes. Monza zal ook niet snel verdwijnen en laten we hopen dat Zandvoort ook een permanente plek krijgt in de F1. Ook de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps hoort bij de F1. Toch is een GP van België in 2024 nog geen zekerheid.

Fans die er weleens bij een F1-weekend op Spa zijn geweest, weten dat de infrastructuur rondom het circuit niet opperbest is. Daarnaast kunnen er twee keer zoveel fans komen kijken op een circuit als Silverstone. Er zijn ook genoeg andere landen die een race willen en daar veel geld voor over hebben. Toch is de organisator van de GP van België positief over de toekomst.

Aanpassingen aan Spa-Francorchamps

Afgelopen maand is er een delegatie van de F1 Group, de hoge bazen van de F1, in België langs geweest. Twee dagen lang heeft het groepje gekeken naar de aanpassingen die gedaan zijn aan het legendarische circuit. Zo staan er nieuwe tribunes langs het rechte stuk richting Eau Rouge en zijn er nieuwe ‘ontvangstfaciliteiten’.

Vanessa Maes, de baas bij de organisatie van de GP van België, kijkt meer dan tevreden terug op het bezoek van de F1-bazen: ‘We zijn ervan overtuigd dat Francorchamps nu officieel voldoet aan de eisen van de F1 Group. We vinken alle vakjes aan. Binnenkort is er een nieuwe vergadering met de mensen van de F1 Group.’ Dit schrijft GPFans. Verwacht dus binnenkort meer nieuws over de GP van België in de F1.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie