‘We zijn een stuk slechter dan we verwacht hadden’, vertelde Max Verstappen gisteren na de tweede vrije training in Singapore. Na een derde plaats in VT1 kwam Verstappen net verder dan de achtste plaats, een plek achter Pérez. Er is nog geen paniek bij het team, maar er moet iets drastisch veranderen voor Red Bull.

Het probleem lijkt voornamelijk te zitten bij de achterkant van de RB19. Zowel Verstappen als Pérez klagen over het gebrek aan grip op de achterwielen. ‘Het voelt alsof ik in elke bocht ga crashen’, meldde Pérez over de boordradio in VT2. Na zijn eerste ronde in de derde vrije training in Singapore zegt Pérez dat de achterkant nog steeds nerveus is. ‘Hij voelt scherp bij het ingaan van de bochten, erg op het randje’, zegt de Mexicaanse coureur.

Nog een probleem voor Red Bull

Verstappen is ook niet blij. Hij laat zich negatief uit over de manier op de versnellingsbak opschakelt. Ook schiet Verstappen een keer rechtdoor naar een uitloopstrook. Later gaat de Red Bull-coureur er ook af na de eerste bochtencombinatie. Nee, de aanpassingen aan de auto zorgen nog niet voor verbeteringen voor Verstappen en Pérez.

Wie nemen dan de plaats in van Red Bull? Gisteren was dat Ferrari, maar in deze sessie laten Mercedes en McLaren zich zien. Aan het einde van de training wordt er geoefend op een kwalificatieronde op de zachte band. Sainz is hierbij de snelste gevolgd door Russell en Norris. Leclerc zit in een snelle ronde, maar na een foutje kapt hij het rondje af. Had hij die fout niet gemaakt, dan was hij geheid hoger geëindigd.

En Verstappen? Die moet drie tienden toegeven op de snelste tijd. Ja, het is nog maar vrije training en wanneer we straks gaan kwalificeren is het een stuk kouder doordat de zonder onder is gegaan. Toch is er genoeg reden om aan te nemen dat Verstappen straks geen pole-position gaat pakken. ‘Ik kan niet rijden met deze opschakelmomenten. Onacceptabel’, meldt Verstappen.

Uitslag van de derde vrije training voor de GP van Singapore 2023

 1. Sainz
 2. Russell
 3. Norris
 4. Verstappen
 5. Leclerc
 6. Hamilton
 7. Piastri
 8. Pérez
 9. Hülkenberg
 10. Tsunoda
 11. Magnussen
 12. Ocon
 13. Alonso
 14. Stroll
 15. Gasly
 16. Lawson
 17. Albon
 18. Bottas
 19. Zhou
 20. Sargeant

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Zaterdag
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie