Lando Norris is bezig met zijn beste seizoen tot nu toe. Momenteel staat hij vierde in het kampioenschap, nog boven Mercedes-rijder Bottas. In een andere categorie staat hij echter op een gedeelde eerste plek: het aantal strafpunten. Zowel Norris als Pérez hebben momenteel 8 punten, waarvan een aantal nog van vorig jaar zijn. Bij 12 punten krijgen de coureurs een schorsing van één race.

Aangezien coureurs vaak 2 punten per incident krijgen, kunnen zowel Norris als Pérez binnen twee raceweekenden zo’n schorsing ontvangen. McLaren verklapt alvast aan het Duitse RTL wat plan B is. ‘Het is niet geruststellend. Er is een fundamenteel risico’, zegt teambaas Andreas Seidl. ‘We hebben een overeenkomst met Mercedes over reserverijders’, vult hij aan. Belangrijk om te weten is dat het tot nu toe nog nooit is voorgekomen dat een coureur 12 punten haalde en een race moest missen.

De vervangers bij te veel strafpunten

Volgens Seidl is Stoffel Vandoorne de eerste keuze om Norris te vervangen als hij het te bont maakt. Alternatieven zijn de Nederlander Nyck de Vries of de Nederlands sprekende Nico Hülkenberg. Red Bull laat zich nog niet uit over eventuele vervangers van Pérez, mocht het zover komen. Alexander Albon is daar de testrijder en uiteraard zijn Gasly van AlphaTauri en ex-teamgenoot Kvyat ook bekend met de auto.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie