In Nederland hoeven we geen enquête te houden over wie de rechtmatige F1-wereldkampioen is van 2021, maar niet alle mensen ter wereld delen de Nederlandse mening. Ook in Brazilië kunnen ze nog niet helemaal accepteren dat Lewis Hamilton vorig jaar misgreep. Daarom hebben ze hem daar gisteren officieus (en met een knipoog) uitgeroepen tot achtvoudig wereldkampioen.

Hamilton is gisteren uitgeroepen tot ereburger van Brazilië. Volgens GPblog verdient Lewis Hamilton het ereburgerschap omdat hij regelmatig over Ayrton Senna spreekt als zijn idool en omdat hij na zijn overwinning in Brazilië in 2021 de vlag van het land omhoog hield. Hamilton is toch in de buurt voor de GP dit weekend en wordt door Kamervoorzitter Arthur Lira uitgeroepen.

Lees ook: Waarom Max Verstappen sprintraces in de F1 liever ziet verdwijnen (ondanks dat hij wel voordelen ziet)

Tijdens zijn toespraak noemt Lira de Engelse coureur eerst zevenvoudig wereldkampioen, maar daar zijn de aanwezigen het niet mee eens. Na gejuich en gejoel corrigeert zijn toespraak naar Octacampeão, wat Portugees is voor achtvoudig wereldkampioen. Het gaat allemaal met een knipoog en er zit geen kwade zin in – check het fragment hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)