De F1-seizoensfinale van 2021 zal voor altijd op het netvlies van menig Nederlander gebrand zijn. Het is nu al een behoorlijke tijd geleden, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen. Alles kwam samen in die aller-allerlaatste ronde in Abu Dhabi. Het blijkt dat we nog iets miste in ons leven: de F1-seizoensfinale van 2021, maar dan met V10-geluiden.

De video kwamen we tegen op het internet en we wilden hem je niet onthouden. Twitter-gebruiker RocketPoweredMohawk had wat tijd over en knipte de V10-geluiden in de video. Eerlijk gezegd grijpen wij elke mogelijkheid aan om die bizarre laatste ronde nog eens terug te kijken, ondanks alle controverse die er om die race hing.

Komt er ooit nog een V8 of V10 in de F1?

Het is leuk, zo’n geknipt en geplakte versie, maar het liefst zouden we genieten van de geluiden zonder nabewerking. Nu worden de hybride V6-turbo’s met name gebruikt omdat ze relatief weinig uitstoten en de kans lijkt klein dat we zomaar over gaan op acht- of tiencilinder motoren.

Wanneer de F1 in 2026 overgaat op synthetische brandstoffen, kunnen de grote motoren in theorie terugkeren. Een groot deel van de ontwikkeling van de huidige V6-motoren zou dan verloren gaan en een heel nieuw type motor gaat een fortuin kosten. Dan houden we het toch maar bij dit soort video’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)