Het grote WK Boekhouden is nu echt begonnen. De accountants van Red Bull doen er momenteel alles aan om de FIA te overtuigen dat ze niet valsspeelden, en dat ze gewoon binnen het opgelegde budget zijn gebleven. Er zijn nog altijd geen straffen uitgedeeld. Tijdens de mediadag voor de GP van Amerika wordt Verstappen gevraagd naar zijn reactie op de situatie.

‘Wij [als team] weten waarmee we te maken hebben en we waren heel duidelijk over wat wij denken dat correct is. En aan het einde van de dag is het ook niet mijn baan. Het is tussen het team en de FIA’, zegt Verstappen tegen Sky Sports F1. Verstappen maakt zich er dus niet zo druk om, precies zoals we van de nuchtere kampioen hadden verwacht.

Op de vraag of hij het normaal vindt dat andere teams de uitgaven van Red Bull in twijfel trekken, zegt hij: ‘Ik denk dat het voornamelijk komt omdat het goed met ons gaat. Ze proberen ons af te remmen op elke manier mogelijk. Uiteindelijk is dat hoe F1 werkt. Uiteindelijk is iedereen een beetje hypocriet en dat vind ik prima. Wij moeten gewoon focussen op ons werk.’

Advertentie

Reacties

  • Davey400 heeft op 21 oktober 2022 geschreven:

    Al vaker gezegd: Red Bull is zo’n beetje het enige team dat geen boekhoudkundige trucs kan toepassen om kosten op een andere kostenplaats (buiten het F1 team) te zetten. Je maakt mij niet wijs dat met name bij Ferrari en Mercedes (en daarmee de onderliggende teams) er geen zaken onderzocht/ontwikkeld worden in de ‘normale’ auto-tak.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie