Na het vertrek van Daniel Ricciardo was de grote vraag wie de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zou worden. Gisterenavond werd bekend dat Pierre Gasly in de tweede auto van Aston Martin Red Bull Racing plaatsneemt als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Wie is de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen eigenlijk?

In vogelvlucht alles wat je moet weten over Pierre Gasly. Hij werd geboren op 7 februari 1996 in Frankrijk. In 2014 nam Red Bull de Franse coureur onder de vleugels. Geen slechte zet, want in 2016 pakte hij het kampioenschap in de GP2 Series.

Op dit moment rijdt hij voor Toro Rosso, het tweede team van Red Bull. Daar kwam hij vorig seizoen plots terecht toen hij Daniil Kvyat mocht vervangen. Dat deed hij met succes. In Monaco werd hij zevende en in Bahrein finishte hij nét onder het podium.

Op dit moment staat hij dertiende in het kampioenschap met 26 punten. Een podium in de Formule 1 pakte hij nog niet. Zal hij volgend jaar naast teamgenoot Max Verstappen een champagne-regen ontvangen – of geven?

De cv van Pierre Gasly

Zoals haast elke coureur begon Pierre Gasly met karten in 2006. Daar werd hij in het CIK-FIA Europese kampioenschap in 2010 tweede. In 2011 stapte hij over naar Formule 4. Een jaar later werd het Formule Renault 2.0. Daar bleef hij tot 2014. Toen stapte hij over naar de Formule Renault 3.5.

In dat jaar werd hij ook lid van het Red Bull Junior Team, samen met Carlos Sainz Junior. In 2015 was het tijd voor de GP2, waar hij bleef tot hij in 2017 overstapte naar de Super Formula. Datzelfde jaar debuteerde hij ook in de Formule E. Het drukke jaar eindigde hij bij Toro Rosso – waar hij nu alweer afscheid mag nemen voor zijn stoeltje naast Max.

Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)