‘Het is mooi om drie Red Bull-auto’s op het podium te zien’, zei Sergio Pérez na de GP van Bahrein. Gelukkig kon ook Fernando Alonso er smakelijk om lachen. De Aston Martin heeft inderdaad veel weg van de RB19, maar hé: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Zo denkt Mercedes-teambaas Toto Wolff er ook over.

‘Wat Aston Martin heeft gedaan, bewijst dat je binnen zes of zeven maanden zoveel rondetijd kunt winnen zodat je vooraan mee kunt doen. Dus dat is goed om te zien’, zegt Wolff tegenover Motorsport.com. Volgens hem zou Mercedes deze strategie ook kunnen gebruiken. De teambaas is daar heel pragmatisch in.

Een F1-auto die lijkt op de raket van Musk

Volgens Wolff maakt het geen donder uit hoe de auto eruitziet: ‘Als de auto eruitziet als een Red Bull of als SpaceX; het boeit me niet. Het moet gewoon snel zijn.’ Als Mercedes daadwerkelijk de Red Bull kopieert, schaamt Wolff zich daar niet voor: ‘Als het een Red Bull is, zullen we een stiertje ergens met een sticker [plakken] en we zullen ons er niet voor schamen als ie snel is.’

Op dit moment staat het team op een gedeelde tweede plaats met Aston Martin in het constructeurskampioenschap. Bij de coureurs staan Hamilton en Russell respectievelijk vijfde en zesde met twee punten verschil. Mercedes zal er op gebrand zijn om vóór Aston Martin te finishen. Hoe gênant zou het als je verliest van een team aan wie je motoren levert? Vraag dat maar aan Renault.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)