Aan het einde van de GP van Brazilië verdeelde Max Verstappen zijn fanschare en de rest van de wereld in twee delen; voor Verstappen en tegen Verstappen. Zoals je waarschijnlijk al weet, liet de Nederlander zijn teamgenoot Pérez niet voorgaan voor twee extra punten in het Formule 1-kampioenschap. Terwijl zijn team hem dat wel uitdrukkelijk verzocht. Iets met een oude rekening die nog openstond.

De vraag is of Verstappen maar even zelf kan bepalen hoe hij binnen het team oude rekeningen vereffent, en of een echte Grote Kerel dat niet wat chiquer kan oplossen. Ook al was er van te voren al enigszins over gesproken. Nog even los van wat het met het team kan doen. McLaren-baas Zak Brown laat tegenover TopGear zijn licht schijnen op de problemen binnen Red Bull Racing.

De schuld ligt bij het team

Volgens Brown had Red Bull eerder in moeten grijpen: ‘Ik weet niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, maar op het moment dat je iets ziet oplaaien, dan meld je het. Misschien hadden ze dat gedaan en is het omgedraaid, maar als dit echt over Monaco gaat – waar het wel op lijkt – dan zit hij [Verstappen] al enige tijd met deze frustratie.’

Brown vervolgt: ‘Wat de frictie tussen Max en Sergio dan ook heeft veroorzaakt, het team wil ook als tweede eindigen in het kampioenschap.’ Daarmee doelt Brown op de tweede plaats in het kampioenschap voor coureurs. In die ranglijst staan Pérez en Leclerc met precies evenveel punten voorafgaand aan de seizoensfinale in Abu Dhabi komend weekend.

Hamilton voorbij laten

‘Dat hij [ Verstappen] de orders negeert, was niet alleen desastreus voor Pérez, maar ook voor Red Bull. Het had voor hem [Verstappen] toch niks uitgemaakt om terug te vallen van de zesde naar de zevende plek. Het probleem met dit soort dingen… Sergio gaat dit weer onthouden en er kan een moment komen dat hij Max dan wil terugpakken. En daarom moet je die relatie onder controle zien te krijgen’, vertelt Brown.

De baas van McLaren waarschuwt Verstappen alvast dat hij Pérez goed in de gaten moet houden. ‘De coureurs hebben een goed geheugen. Sergio wil hem misschien wel terugpakken terwijl we dan nooit zullen weten of dat dan ook met opzet was. Het zou kunnen dat Sergio de volgende keer Lewis Hamilton voorbij laat zonder hem te verdedigen. Het is dus niet gezond.’

Inmiddels heeft Red Bull de boel voor de zoveelste keer gesust, en als team de schuld op zich genomen. Maar dat las je vast al. Nu maar kijken of dit gezeik als een nachtkaars dooft of dat het Max nog lang gaat achtervolgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)