Na vier nachten doorhalen mag het PR-team van Red Bull Racing eindelijk naar bed. Na lang wikken en wegen zijn ze met een statement naar buiten gekomen waarin het team de schuld op zich neemt voor het gedoe tussen Verstappen en Pérez in Brazilië. Ze geven toe dat er wat speelde tussen de twee coureurs, maar willen niet toelichten wat.

‘Als team hebben we wat fouten gemaakt in Brazilië. We hadden de situatie die zich in de laatste ronde voordeed niet voorzien en we hadden vóór de race geen strategie afgesproken voor een dergelijk scenario’, zo begint het statement. Wat op zichzelf al gek is, aangezien eventuele teamorders wel besproken zijn in interviews met coureurs.

Het team bracht Max in een lastige situatie

‘Helaas werd Max pas in de laatste bocht op de hoogte gebracht van het verzoek om de positie in te leveren zonder dat alle benodigde informatie werd doorgegeven. Dit bracht Max, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een lastige situatie met weinig tijd om te reageren, wat niet onze bedoeling was.’

Red Bull Racing heeft begrip voor de reactie van Max Verstappen, gezien de omstandigheden: ‘Na de race sprak Max open en eerlijk, wat ervoor zorgde dat beide coureurs de openstaande problemen konden uitspreken. Het team accepteert de redenering van Max, het gesprek was een persoonlijke aangelegenheid die privé blijft tussen het team en er zal verder geen commentaar op worden gegeven.’ Ze willen dus niet zeggen wat er speelde, maar dat het de ‘opzettelijke’ crash in Monaco is, sluiten we niet uit.

Tot slot moeten ze iets kwijt over de reacties op Facebook, Twitter en Instagram: ‘De gebeurtenissen die volgden vanuit het oogpunt van sociale media zijn volkomen onaanvaardbaar. Het beledigende online gedrag jegens Max, Checo, het team en hun respectievelijke families is schokkend en bedroevend. Helaas [is het] iets waar we als sport met deprimerende regelmaat mee te maken hebben.’

Volgens Red Bull regende het doodsbedreigingen, haatmail en andere narigheden richting de coureurs, het team en zelfs familieleden. Eerder lieten coureurs zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton zich al uit over de giftige sfeer op social media.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)