Auto’s stelen, verdachte pakketjes smokkelen en inbreken bij een militaire basis. Klinkt als een doorsnee maandagavond. In GTA Online, tenminste. Hoewel er grote groepen bezorgde en boze ouders zijn, denken wij wel dat de meeste spelers het onderscheid kunnen maken tussen het echte leven en GTA. Toch zijn de spelers in sommige gevallen best ertoe te verleiden om hun digitale werkzaamheden te verleggen naar de realiteit. Zo blijkt het dat Mexicaanse drugkartels het spel gebruiken om nieuwe smokkelaars te vinden.

Forbes kreeg bewijs te zien van de Amerikaanse overheid waaruit blijkt dat Mexicaanse drugkartels GTA Online gebruiken om nieuwe medewerkers te vinden. Zo werd er iemand bij de grens naar Mexico gepakt met 60 kilo verboden middelen. Volgens de verdachte had zij haar opdrachtgever ontmoet in GTA Online. Ze kreeg 2.000 dollar om een auto van Mexico naar Amerika te rijden.

Hoe de smokkel plaatsvond

Tijdens de rit moest ze van haar opdrachtgever tanken, maar wel bij één specifiek tankstation. Daar werden waarschijnlijk de middelen in haar tank gestopt. Ze werd bij de grens in de kraag gevat. De aanklagers vroegen aan haar of ze het niet heel gek vond dat ze zoveel geld kreeg voor een ritje. Ze vond het inderdaad wat gek, maar deed het toch. Er is in de rechtszaal nog geen oordeel geveld over de zaak.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear