Als je de afgelopen dagen al klaagde over de temperatuur in de auto bij het instappen; het kan altijd een stuk erger. Hieronder zie je hoe een driftauto spontaan in de fik vliegt tijdens een evenement. Zonder waarschuwing (op wat brandstoflucht na) schieten de vlammen plots door het dashboard.

De drifter had geen brandveilige kleding aan, op een setje handschoenen na. Die komen goed van pas, want als je goed kijkt, zie je de vlammen naar haar handen grijpen. Bij het uitstappen zie je dat een brandwerend pak ook geen overbodige luxe was geweest, maar ze komt er goed mee weg.

De coureur handelt gelukkig snel genoeg zonder paniek: gordel af, stuur weg, blusser pakken en smaken dat je wegkomt. Daartegenover lijkt ons de blusvoorziening op het driftevenement wat ontoereikend; er komen wat mensjes aangesneld met 1-kilo blussertjes. Gelukkig raakt niemand gewond.

In een andere video proberen de drifters de oorzaak van de brand te achterhalen. De gangbare theorie is dat door alle trillingen tijdens het driften de brandstofrail is losgekomen. Die zit ook los, maar in koude toestand is er geen brandstoflek te bespeuren. Waarschijnlijk (omdat metaal uitzet door warmte) zal de motor wel in warme toestand een brandstoflek hebben. Als de brandstof op het hete uitlaatspruitstuk komt, wil het graag ontbranden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)