Het is een verhaal waar de marketeers maar nauwelijks mee aan de haal zijn gegaan. Iedereen weet van Ayrton Senna’s invloeden op de Honda NSX, maar weinig mensen weten dat F1-legende Michael Schumacher graag meehielp bij de ontwikkeling van de Ferrari 430 Scuderia – de hardcore versie van de Ferrari F430. Op Fiorano (Ferrari’s eigen testbaan bij de fabriek in Maranello) is de Ferrari 430 Scuderia net zo snel als de Enzo. En precies die auto staat te koop bij de Nederlandse overheid.

‘Michael heeft veel tijd aan deze auto gespendeerd’, zei Michele Giaramita, de technisch directeur van het Scuderia-project, bijna vijftien jaar geleden tegen TopGear. ‘Hij had natuurlijk tijd genoeg nadat hij was gestopt met de Formule 1. Hij vond het leuk om ons te helpen, leuker misschien wel dan om als adviseur naar F1-races te gaan.’ Nergens zie je overigens badges van Schumacher, in tegenstelling tot de flauwe Fiat Stilo Schumacher Edition, om maar iets te noemen. De ‘F1 World Champion’-badge in de 430 Scuderia gaat zelfs over Kimi Räikkönen.

De specificaties

De Ferrari 430 Scuderia is met zijn gewicht van 1.350 kilo 100 kilo lichter dan de F430. Hij heeft holle torsiestaven voor en achter en veren en wielmoeren van titanium. De schokbrekers, het stuurhuis, de voor- en achterbumpers, de bodemplaat en de diffuser zijn allemaal lichter gemaakt. De ruiten zijn van lexaan en binnenin is bijna geen luxe te bespeuren – wel veel koolstofvezel. De 4,3-liter V8 zonder turbo’s levert 510 pk – goed voor een 0-100-tijd van 3,6 seconden en een topsnelheid van 317 km/u.

Het verhaal achter deze Ferrari 430 Scuderia is een mysterie

Zoals vaak het geval is, is niet bekend hoe deze Ferrari 430 Scuderia bij Domeinen Roerende Zaken belandde. Hij staat niet op Nederlands kenteken, dus hij zal wel niet op de openbare weg tijdens een wilde achtervolging in beslag zijn genomen, maar eerder bij een inval zijn meegenomen. De tellerstand is 11.077 kilometer en de prijzen op de tweedehandswebsites gaan ten noorden van de 300.000 euro. Je bekijkt hem op op Domeinen Roerende Zaken. Liever iets wat minder zeldzaam is? Dan staat er nog een witte Ferrari 458 uit een eerdere veiling opnieuw in het aanbod.

Deze Brabus 850 XL is wéér in beslag genomen en wordt geveild door de overheid

Hij was in 2020 al geveild door de overheid. Nu mag hij nog een keer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)