Een trein vol met auto’s van Ford staat in de buurt van Etten-Leur in de brand. En zoals dat tegenwoordig gaat bij een autobrand, zijn er gelijk mensen die de schuld geven aan elektrische auto’s. Batterijen in elektrische auto’s zijn namelijk het nieuwe kwaad op aarde, dat weet iedereen. Het zou in dit geval gaan om hybrides die lastig te blussen zijn.

Op diverse video’s, waaronder die van Omroep Brabant, is te zien dat er voornamelijk Ford Puma’s en Ford EcoSports op de wagons staan. Van deze twee auto’s is alleen de Ford Puma leverbaar als mild-hybrid, wat eigenlijk meer een soort ere-hybride is met een accu ter grootte van een broodtrommeltje. Deze accu’s hebben een capaciteit van nog geen 0,5 kWh, wat kleiner is dan veel 12-volt accu’s.

De hybrides zijn in ieder geval niet de oorzaak van de brand. ProRail meldt: ‘De brand brak uit doordat de bovenleiding op de trein terecht is gekomen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk en wordt later onderzocht. De spanning is direct van de bovenleiding gegaan. Dat gebeurt bij zulke incidenten automatisch.’

Het treinverkeer tussen Breda en Roosendaal is tot het einde van de middag waarschijnlijk gestremd. De brand is inmiddels onder controle.

Reacties

 • Rood heeft op 16 september 2022 geschreven:

  Wat een kop (” maar klopt dat wel?”). Om te janken nadat je het artikel gelezen hebt. Je verwacht dus een kundig stuk met als slot zwaar onderbouwde kanttekeningen of het wel kan, en waarom wel/ niet.
  Neu. Er werd na een lulverhaal geschreven en punt gezet.
  Erbarmelijk. Stagair?

  Reageer
 • Fred heeft op 16 september 2022 geschreven:

  Slecht onderhoud aan leidingen door spoor aarnemer! Daarom gebeuren dit soort dingen tegenwoordig.

  Reageer
 • Mister B heeft op 14 september 2022 geschreven:

  De NS zet blussen in

  Reageer
 • Hadimassa heeft op 14 september 2022 geschreven:

  Dan zijn er heel wat autodaken beschadigd door de bovenleiding

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear