Vroeger werden we ermee doodgegooid en toch konden we er geen genoeg van krijgen: hete hatchbacks. Kleine, lichtgewicht auto’s die zich heerlijk gedroegen op het circuit, maar ook op de achterafweggetjes. Nu lijkt de dood van de hete hatchback dichterbij dan ooit. Hoe komt dat? Chris Harris schijnt zijn licht over de hot hatch, en specifiek over onze Auto van het Jaar: de nieuwe Honda Civic Type R.

Volgens Harris zijn er een aantal redenen waarom het B- en C-segment in de performance-hoek nu zo slecht vertegenwoordigd wordt. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon – dankzij Honda en hun nieuwe Civic Type R. Hij werd niet alleen onze algemene Auto van het Jaar 2022 – Harris benoemde de Honda ook nog eens tot zijn persoonlijke favoriet. Je leest er meer over in TopGear Magazine 211; vanaf 22 december in de winkel.

Het geheim van de Honda Civic Type R? Chris Harris denkt dat dat het differentieel is. Oh, en de stoelen. Daar zit zowel Harris als Freddie Flintoff heerlijk in. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de reus en de wat minder grote reus in dezelfde stoel lekker zitten. Er is echter ook nog iets dat Harris niet bevalt aan Honda’s nieuwe hete hatch: de topsnelheid ligt te hoog. Hè? Leg dat maar eens uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)