Het kan aan ons liggen, maar de zogenoemde ASMR-video’s waarbij iemand luidt en met veel speeksel in je oren smakt, hebben hier nog nooit echt voor rust gezorgd. Deze video’s daarentegen (die volgens de maker ook ASMR zijn) lukken het heel aardig om de stress te verlagen. Het YouTube-kanaal Awesome Woodcraft laat in detail zien hoe je modelauto’s van hout maakt.

In verschillende stappen laat de man zien hoe je de modelauto uit een stuk hout snijdt. Deze video komt een Donkervoort D8 GTO uit het stuk oude boom. Tot in de kleinste details wordt het schaalmodel nagebouwd, zoals de inkepingen op de motorkap en het motorblok zelf dat eronder ligt. Het lijkt zo simpel als deze vakman het doet, maar in de praktijk zal het tegenvallen.

Andere auto’s uit het hout gesneden

We hebben nu deze video uitgekozen, maar het kanaal staat vol met andere creaties. Zo bouwde hij een Tesla Model X, Rolls-Royce Boat Tail, Nissan GT-R en BMW 3.0 CSL. Ook filmklassiekers als de Dodge Charger van Dominic Toretto, Herbie de Volkswagen Kever en natuurlijk de DeLorean DMC12 zijn al uit het hout gesneden.

Ook andere voertuigen als motoren, buggy’s, tractoren en vrachtwagens worden nagebouwd. Wij zijn benieuwd of hij binnenkort ook de nieuwe Donkervoort F22 uit het hout weet te halen. Hoe dan ook, het zijn fijne video’s om een middag mee te vullen.

Zo maak je modelauto’s van hout

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)