Een frisse blik kan wonderen doen. Donkervoort sleutelt al bijna tien jaar aan de D8 en telkens wisten ze een paar pk extra uit de Audi-motor te peuteren. Voor de nieuwe Donkervoort D8 GTO Individual Series klopte het Nederlandse merk aan bij Abt Sportsline voor de laatste paar pk’tjes. Het vermogen is nu 435 pk, in de JD70 was dat 415 pk. Het koppel is met 570 Nm een bescheiden 10 Nm hoger.

De Donkervoort D8 GTO Individual sneller op Spa-Francorchamps

De topsnelheid die deze paarse verschijning op het rechte stuk van Spa-Franchorchamps haalt, ligt 11 kilometer hoger dan de JD70. Per ronde is hij 1,4 seconde sneller op het Belgische GP-circuit dan zijn voorganger, de JD70. Volgens Donkervoort is het verbruik van de vijfcilinder niet toegenomen en de auto noteert 8 liter per 100 kilometer in de cyclus.

Individualisering

Het andere grote nieuws is de mogelijkheid om de nieuwste GTO helemaal naar eigen smaak aan te passen. De auto’s worden met de hand gebouwd, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je een specifieke lakkleur kiezen, meerdere lakkleuren of de kleur volledig weglaten. Dan heb je een naakt koolstofvezel carrosserie. Je kunt andere displays laten plaatsen of juist bepaalde luchtinlaten laten plaatsen van eerdere GTO-iteraties.

‘De basisauto is een blank canvas, dat klanten de vrijheid geeft om een Donkervoort te creëren die aan al hun wensen tegemoetkomt, ongeacht of de klant georiënteerd is op het circuit, toeren, design of luxe’, meldt Donkervoort. Naast de auto zelf, biedt Donkervoort een scala aan accessoires voor de nieuwe Donkervoort D8 GTO Individual. Bijvoorbeeld een passende helm of racepak of een kofferset die bij de auto past.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)