Wat gaan die coronajaren toch snel he? Ga maar na: het is al twee jaar geleden dat we voor het eerst BMW’s nieuwe idee van een grille te zien kregen. Wie had toen gedacht dat we er nu (een soort van) gewend aan zouden zijn? In 2020 reden we ook met de offroad-Lamborghini Huracán Sterrato, het rallyprobeersel van Lambo. Lange tijd leek het of deze auto er niet zou komen, maar nu is hij gespot.

Een oplettende Italiaanse YouTuber – waarvan wij denken het Mario’s broertje Luigi is – wist de offroad-Huracán vast te leggen. Hij wordt gevolgd door een Urus die als beveiliging dient. Hij mist alleen nog de V op de borst en een donkere zonnebril. Een goede beveiliger is hij niet, want de paparazzo heeft de Sterrato mooi te pakken. Let ook vooral op de reactie van de bestuurder wanneer hij de cameraman ziet.

Dit prototype lijkt wat hoger op zijn pootjes gezet dan de voorgaande versies. Wel keren de sportieve zijskirts, dakrails en de led-lamp voor de dubbele luchthapper op het dak terug. Het extra paar lampen op de motorkap lijkt niet op dit prototype te zitten. Onder de voorbumper hangt een aantal extra koolstofvezel onderdelen om de lucht onder de Lamborghini door te geleiden.

Specificaties van de off-road Lamborghini

Naar verluidt gebruikt Lamborghini dezelfde motor als we twee jaar geleden testten. Het gaat dan om de atmosferische 5,2-liter V10-motor uit de Huracán Evo. Hij produceert een vermogen van 640 pk dat, zoals het een echte offroader betaamt, naar alle vier de wielen gaat. Lamborghini heeft nog niet bevestigd dat de Sterrato een one-off is of dat hij er in een oplage van meerdere exemplaren komt; maar dát hij er komt, lijkt door deze video wel zeker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)