De onsterfelijke woorden van opa Simpson galmen nog na: ‘Ik hoorde ooit bij “het”, maar toen veranderden ze wat “het” was. Waar ik nu bij hoor, is niet “het”, en wat “het” is, lijkt mij raar en eng. En het gaat jou ook gebeuren.’ Want NFT’s zijn nu ‘het’ ding. En net nu we een beetje door beginnen te krijgen wat NFT’s nou precies zijn, leren we dat je blijkbaar ook een Lamborghini Huracán kunt opblazen om een NFT te maken.

De nieuwste NFT is $CAR. Het is een project van Twitter-kunstenaar Shl0ms. Om de NFT’s te maken werd een Lamborghini Huracán met een grote explosie opgeblazen. Van deze explosie gebruiken ze 999 fragmenten. Die filmen ze dan en dat worden weer NFT’s. De kopers van de NFT krijgen geen stukje van de Lamborghini opgestuurd, die houdt de kunstenaar lekker zelf.

Deze NFT’s worden er van de Lamborghini Huracán gemaakt

Er zijn filmpjes van een verkoolde sleutel, een stuk van de monocoque, een gedeukt uitlaatsysteem, een kapotte stoel en zo nog een flink aantal onderdelen uit de explosie. De video’s (en dus de NFT’s) hebben geen vaste prijs, er moet op geboden worden vanaf 0,01 Ether (ETH). Reken de cryptomunt om naar onze valuta, en je komt uit op een startbod van zo’n 23 euro. De opbrengst gaat naar toekomstige publieke kunstprojecten.

De veiling zou vandaag beginnen, maar vanwege de gebeurtenissen in de wereld vond de kunstenaar het niet gepast. Om te bieden moet je een wallet-app downloaden, een digitale portemonnee voor cryptomunten. Dan moet je wat ETH kopen en de wallet koppelen aan de website van Shl0ms om te bieden. Van de 999 stukken gaan er 888 naar de veiling.

Het is een slechte tijd om een Lamborghini te zijn

Auto’s die geboren zijn als Lamborghini, hebben het maar slecht. Momenteel staat er een roedel Lambo’s op het vrachtschip Felicity Ace, dat zo goed als uitbrandde. Huracáns in Amerika moeten terug naar de dealer voor een pietlutterige terugroepactie en onlangs plette een vrachtwagen een Aventador SVJ. Slimmeriken zullen beweren dat deze pech de reden is dat ze nog geen Lambo hebben gekocht.

Zie hoe de Lamborghini wordt opgeblazen

Reacties

  • Boem heeft op 3 juni 2022 geschreven:

    Wat zonde. Toch jammer dat de “kunstenaar” zelf niet ff achter t stuur was gaan zitten bij de creatie van zn kunstwerk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)