In de jaren tachtig was sportiviteit belangrijk bij Renault. Het merk was nog lang niet toe aan alle crossovers en andere familievervoerders van nu. In plaats daarvan was het merk de uitvinder van de turbomotor in de F1 en deed Renault mee in het WRC met de Renault 5. Die tijd kan nu terugkomen met de Renault R5 Turbo 3E.

Ergens volgend jaar moet de nieuwe Renault 5 gepresenteerd worden. De nieuwe 5 moet een elektrische hatchback worden die de strijd aangaat met de Fiat 500e en Volkswagen ID.2 en qua prijs zou de elektrische Renault 5 goedkoper moeten zijn dan de Renault Zoe. Best veelbelovend dus. Om de 5 wat extra kracht bij te zetten, presenteert Renault ook een conceptversie gericht op driften: de Renault R5 Turbo 3E.

Specificaties van de Renault R5 Turbo 3E

De R5 Turbo 3E doet het niet rustig aan. Hij heeft twee elektromotoren die natuurlijk de achterwielen aandrijven. Samen zorgen elektromotoren voor 380 pk en 700 Nm. Van 0 naar 100 km/u zou hij volgens Renault in 3,5 seconden kunnen doen. De topsnelheid ligt op 200 km/u.

Het pakket batterijen is 42 kWh groot en weegt 520 kilo, wat een derde van het totale gewicht van de Renault R5 Turbo 3E is. Met het vermogen naar de achterwielen wil deze kostbare conceptauto graag driften. Dat laat Yvan Muller aan ons zien, omdat Renault niet wil dat wij met de driftkikker rondsmijten. Bekijk hieronder hoe hij dat doet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)