Hoewel zware ongelukken in een klimaatgeregelde garage niet vaak voorkomen, moeten verzamelobjecten als de Ferrari 812 Competizione toch voldoen aan alle veiligheidseisen. En ook voor ons, toen we een rondje mochten rijden in de nieuwe V12 van Ferrari, was het een fijne gedachte. De drie gecrashte Ferrari 812 Competiziones onder aan deze pagina zijn daar het inmiddels minder levende bewijs van.

Volgens de Instagrammer Moriacolom staan deze drie exemplaren in Maranello, waarschijnlijk op het terrein van Ferrari. De gecrashte Ferrari 812 Competiziones zullen niet opgelapt worden om naar klanten te gaan. Het is wel een mogelijkheid dat ze gerepareerd worden voor nieuwe crashtests. Koenigsegg doet dat bijvoorbeeld ook om kosten te drukken. Het moet wel bijster lastig zijn om deze unieke lak goed te matchen op nieuwe onderdelen.

De Ferrari 812 Competizione en 812 Competizione A zijn extremere versies van de bekende 812 Superfast. Ferrari-ingenieurs wisten ergens nog 30 pk los te pulken en verhoogden de toerenbegrenzer naar 9.500 tpm. Het nieuwe vermogen is 830 pk en het koppel 692 Nm – zonder turbo’s of superchargers. De topsnelheid is hoger dan 340 km/u en de 0-100-tijd is een zeer specifieke 2,85 seconden. De 0-200-tijd is 7,5 seconden.

De gecrashte Ferrari 812 Competiziones in Maranello, Italië

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)